lauantai 22. syyskuuta 2012

Nautintoja. :)

Heissan taas,

Tämmönenkin talo löytyy!
Löyettiin eilettäin mäkkäri, muutaman kilometrin päästä. Matkalla Enni kuvasi kaiken mahollisen. Mitä enemmän väriä taloista löyttyi, sen enemmän kamera laulo. :D
- Mie oon ihan sitä mieltä, että Ennin kannattais lähteä, sosionomiksi valmistumisen jäläkheen, opiskelehmaan arkkitehtuuria. Näyttää nauttivan kovasti näistä taloista. t. Heidi

Talojen ohella Enni kuvasi myös Tatroja, jotka ympäröivät seutua. Heidinkin hengitys salpautui näistä maisemista ja hänkin sortui ottamaan YHDEN kuvan ;)

Heidin kaakao:)

Mäkkärissä BigMac- ja McChicken- ateriat lähti alle viiellä eurolla per ateria. Nii ja saattiin netki vielä vahingossa, ilman lisämaksua, isoilla ranskiksilla ja kokiksilla. Jälkkäriksi Enni otti McSundayn ja Heidi kuuman kaakaon eli Horúčka čokoláda :P Siellä mäkkärissä ei ollu tarjolla ketsuppia eikä muita mausteita, vaan pienestä ketsuppipussukasta (joita Suomessa saa ranskalaiset mukkaan otettaessa) joutui maksammaan 20 senttiä! :( Tästähän jäi paha mieli, ku ei se pieni pussukka etes riittäny niihin ranskiksiin. Heidiki jakso tallustaa just ja just mäkkärille ja sielt takasin. Heidi on ollu täsä pari päihvää kipiänä, mutta hyvin se matkassa pysy. Palatessa reissulta kävely vei vähemmän aikaa, koska ei ollut enää mittään uutta auringon alla tai kameran toisella puolen. ;)


Illalla Heidillä nousi kuume. Eihän meilä mithään mittaria oo, mutta tuon tunsi ilman sitäki. Meän asuntolan naapurit etti kilpaa kuumavesipulloa ja lääkkeitä. Huoneemme ovi kävi kuin saluunanovi. Eikä tänäänkään tämä raviikka (juokseminen/liikenne) loppunu. Huoneeseemme kannettiin keittolautanen ja kysyttiin vain, mihin tämä laitettaan. Voi ihanaiset ihmiset! Palkaksi net saa toen näkösesti tämän saman tauin. Niistämisiä ja yskimisiä kuuluu jo seinien läpi. Oh dear..
Heidin lääkkeet. -Lääkkeet!
Mutta aamu (huom. klo 11) oli Heidillä jo parempi. Se hymyili, avasi suunsa, repesi nauramaan, yski ja ryki. Tämä toistui useamman kerran, kunnes lopulta kuului pieni pihahdus ja siinä kaikki mitä äänestä irtosi. Tämä tarkoittaa sitä, että Enni on saanut viettää rauhallisen ja tylsän aamun. Mutta ei huolta, Heidin ääni on parantunut hieman iltapäivää kohti. Suomalaisella sisula met pärjättään ja sitähän nämä slovakit ihmettellee. Täälä on ilmeisesti sellainen tapa, että lääkäriin pittää mennä kun ekan kerran aivastat.


Sitten vähän töistä..
Käyttiin eilen tutustumassa eskariin. Net lapset oli jottain tosi sulosia, ihanania, hymyileviä, ujoja ja suurisimmusia. Voi voi tykästyttiin! :) Kaikki työntekijätkit on kivoja ja nekki aina moikkaavat ja hymyilee meille. Sitten on yksi pastori, joka pelaa edelleen paintballia meijän kansa: "ampuu" meijät kun nähhään. Paras tervehdys, jonka olemma saaneet on:
- Hello ladies!, jonka  eräs nuori mies sannoi meille ohi kävellessään leveästi hymyillen.
Yleensähän met kuullaan:
- Hi girls!
Nyt met ei ennää ihmetellä, että tännekki voi tulla ikävä. Onhan nämä immeiset aika ihania ja tunnelma on hyvä.

Siinä on taas talossa vähän värejä.
Kannattaa vähän siristää silmiä,
että näkee. :)
Jos joku ei tiiä, mikä on kumina, niin Slovakiassa voi tutustua tähän mausteeseen helposti. Kun tilaat ihan mitä vain, niin siellä on mausteena käytetty kuminaa. Meillä ainakin, jo viikon olemisella, tulee kumina eli rasca korvista ulos. Ihan sama oliko kyseessä keitto, kiinteä ruoka tai leipä, niin kyllä sitä löytyy. Toinen yhtä hyvä mauste on cesnak eli valkosipuli. Valkosipuli tuntuu olevan näitten slovakkien lempiruoka-aine ja se kyllä haisee useamman päivän. Ennen ku met tiiettiin, mikä valkosipuli on englanniksi puhuttiin "vämppyyreistä" ja kaikki tiesi mistä oli kyse. Mutta jotta voijaan sanoa, että jottain mekki ollaan opittu, niin valkosipuli on garlic in English.

Käytiin perjantaina koulujumalanpalveluksessa. Siellä oli pirteitä ja mukaansa tempaavia lauluja, joista yksi oli suomeksikin tuttu "Kuningasten kuninkaalle" -laulu. Lapset käyttäytyivät todella kiltisti koko jumalanpalveluksen ajan. Meijän mielestä on todella hienoa, että kirkot ylläpitävät kouluja ja opetusta.

Muita pieniä huomioita:
Kaksi suurta: McDonald´s ja Tatrat :D
- Nähtiin hääparin tulevan juuri ulos kirkosta. Ja Enni näki keskustassa toisen vastavihityn parin juhlavieraineen. Kaunista! <3
- Bongattiin Billa -kaupasta Finlandia Vodkaa, hintaa met ei tiietä. Kuinkahan seki pullo on tänne päätyny?
- Täältä löytyy myös Intersport. Wau!
- Kirkon kellot soi jatkuvasti, joko kellon tai häiden mukaan. Mutta tunnissa vähintään sen neljä kerttaa. Kirkkohan löytyy siis 20m päästä meän asuntolasta.
- Kahden litran colapullon saa 0,99e
- Meän huoneessa tuoksuu sitruuna. Heidi laittaa sitä teehen tai kuumaan veteen.
Kokeilkkaa tekki: "Auttaa kipeään kurkkuun!" ;D


Tänään puikoissa lääkkeiden avulla pystyssä pysyvä Heidi ja sisällä olemiseen kyllästynyt Enni komppaa.

Kirjotellaan taas! :)

4 kommenttia:

 1. Tsemppiä Heidi ja toivottavasti pian paranet! Hauskalta kuulostaa teidän meininki. Muistakkaa syyvä sit jotaki paikallista lähiruokaakin! :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä siellä ruokalassa sitä paikallista ruokaa saa ihan tarpeeksi :DDD Ihanaa meininkiä teillä tyttäret<3 Ikävä ja kaiho tulee blogia lueskellessa :) toivottavasti nähään pian. - Mirva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah! Me ollaankin näköjään jo Mirvan kaa kommentoitu tänne. :DD Voi kuulostaa osittain niin tutuilta nuo jutut (kuminaa kaipaan - NOT!) Voimia Heidille ja Ennillekin toki! Pitäkäähän toisistanne huolta !

   Poista
 3. Miksei täällä oo sellasta Facen tykkää-nappulaa?? Tykättäis nimittäin tein kommenteista ja paljon! - Niin, ja siis tykätäänkin. :D Tosiaan, Atte, myö koulun ruokalassa syödään lähes päivittäin, ja siellä kyllä tulee kaikenlaisia maku- ja kulttuurielämyksiä. ;D Voi, myö pidetään huolta, koko ajan kuljetaan kylki kyljessä:) Pitäkäähän työkin huolta siellä Suomessa ja maailmalla! Nähdään! :)

  VastaaPoista