maanantai 1. lokakuuta 2012

Töitä ja markkinahumua :)

Moikka taas! :)

Viikon verran onkin melkein jo viime kirjotuksista vierähtäny.. Mutta nyt tulisi taas vähän mein kuulumisia täältä vuorien keskeltä! :)

Kuvassa Bible School -koulurakennus
Tällä viikolla myö ollaan oltu jo töissä. Tiistaina oli eka työpäivä, ja työtunteja on takana tähän mennessä vähän reilu kolme. :D Muutaman tehtävän suhteen onglemana oli kielimuuri, eli se, että myö ei kummosemmin slokkia puhuta. Toivottavasti ens viikolla päästään jo enemmän mukaan. Iltapäiväkerhossa myö oltiin tiistaina, keskiviikkona ja torstaina, tunti joka päivä. Tiistaina työntekijät oli yhtä pihalla kuin myö, ja sitten myö juteltiin vähän lasten kanssa englantia, ja leikittiin englanniks kivoja leikkejä. :) Keskiviikkona oli lämmintä varmaan ainakin 25 astetta, ja myö mentiin ip-kerhoon muina naisina. Eipä siinä sitten muuta kuin futiskentälle, myö pelattiin poikien kanssa puol tuntia jalkapalloa! :D Vähän tuli kuuma.. Sen jälkeen sama laji jatku sisällä, pöytäfutiksen muodossa. :) Pojat ymmärs, että tytöt ei slovakkia ymmärrä, ja sitten pelitermejä alkoi kuulua engalnniksi, esimerkiksi: "Corner!" Torstaina myö päästiin pelaamaan UNOa. Lapsilla oli omia vähän hassuja sääntöjä.. ;) Mutta kyllä myö silti välillä voitettiin. :D

Perjantaina mein piti mennä eskariin. Myö oltiin valmisteltu lapsille KIM-leikki, ja tehty sitä varten paperista kuvia. Kun myö päästiin eskariin, meille sanottiin, et myö voidaan pitää vapaapäivä, koska niillä on muita suunnitelmia.. Se saksalainen tyttö oli käyny ilmottamassa, että se ei mee tällä viikolla sinne, koska sillä on muuta, ja työntekijät sitten ymmärs, että myökään ei mennä.. No, ei myö valitettu. ;) Nautittiin sitten vapaasta aurinkoisesta vapaapäivästä. :)


Tällä viikolla on siis tosiaan ollut lämmintä. :) T-paidat, hameet ja caprit on olleet ahkerassa käytössä. Kuitenkin ruska alkaa täälläkin hiljalleen nousemaan puihin. Keskiviikko-aamuna myö mentiin viereisen kahvilan terassille istumaan, tilattiin suklaajuomat ja nautiseketiin auringon paisteesta ja lämmöstä ainakin tunti. :)


Tällä viikolla meillä oli kaksi palaveria - vihdoin ja viimein - Adrianin ja Bohdanin kanssa. Adrian pitää meille kurssin (näillä kursseilla ollaan siis vaan myö kaks!) Introduction to the New Testament, ja Bohdan kurssin Theology of the Old Testament. Molemmat kurssit alkaa lukuläksyillä. Enni lueskeli viikonloppuna lukuläksyn Bohdanin tiistain kurssille aiheesta Watchmaker or Living God. 11 sivusta tekstiä syntyi 9 sivua muistiinpanoja vihkoon. :D Heidi on lukenut Adrianin kurssille aiheesta The world of early Christians. Enni innostui lukemisesta ja aiheesta täysin. Kun lukemisen aloitti, sitä tuli vain jatkettua ja jatkettua, kunnes päästiin läksyn loppuun. :) Heidillä luettavaa on kaikkiaan 47 sivua. - Ehkäpä jaamme Uuden Testamentin tekstiä molemille.. ;) Kurssien alkamista odotamme innolla! :)Ihania söpöjä käsintehtyjä koristeita :)
Myö ollaan käyty aamulenkeillä. :) Parina aamuna ollaan jo vetästy lenkkivaatteet päälle ja lähetty tutustumaan seutuun reippaammalla vauhdilla. Tarkoitus on lähteä mahdollisimman kauan aina eri suuntaan, jotta kartoitamme aluetta. :) Lenkit alkavat, kun Heidi herää. Eli yleensä ennen yhtätoista.. Heidin sanojen mukaan siis "aikaisin aamusta". :D Enni on hieman eri mieltä, kun odottelee Heidin herätyksen soimista, jotta tyttö heräisi ja alkaisi vihdoin valmistautumaan ulkoiluun. ;) Matkaa kävelyille on tähän mennessä kertynyt n. 6 km (siis per lenkki.. :D).


Yhden talon tupa
Kotona ommeltuja pehmoleluja:)

Tänään jäi lenkki välistä, mutta kävelyä on silti ollut riittämiin. Aamulla jumiksen jälkeen myö lähettiin sen mein saksalaisen kaverin kanssa sellaseen museokylään. Se oli ihana paikka! :) Siellä oli tänään vielä jotkin juhlat/markkinat/jotain sellasta. :D Myö kierreltiin niitä ihania taloja ulkoa päin, ja osaan pääs sisällekin. Siellä myö myös syötiin, ja osteltiin pieniä matkamuistoja. :) Kaikki oli niin kaunista! Se kylä on siis ollut kai oikea kylä joskus kauan sitten. Oviaukot oli tosi matalia, ei niistä kumartumatta päässyt sisälle.
Mies punoi hienosti koria! :)
Vanhoja työkaluja talon sisällä
Markkinoilla oli paljon kojuja, joissa myytiin käsintehtyjä juttuja, ja monen kojun vieressä joku teki niitä tuotteita. Myö nähtiin ompelijan kehräävän lankaa rukilla ja tekevän siitä kangaspuilla kangasta, metallisepän kuumentavan työkaluja ja takovan rautaesineitä, savenvalajan tekevän astoita, käsityöläisen punovan koria, toisen käsityöläisen tekevän koruja, leipurien leipovan pullaa ja koristelevan pipareita. Lisäks myö nähtiin karjapaimenia työssä lampaita kaitsemassa.Heidi tykkäs muistakin eläimistä :)
Lähemmäs ei pääse.. :D

Eläimiäkin oli: kanoja, kukko, lampaita, vuohia, ja... koiria. :) Paljon koiria. Isoja koiria. Pieniä koiria. Sulosia koiria. Etenkin semmosia koiria, jotka sai Heidin niitä ihastelemaan ja kattelemaan. :)Siinä se mies väkertää niitä kauniita tauluja.
Ennin oma on nyt keskirivin vasimmainen enkeli. <3
 Ihastuttava näky oli kun vanhempi mies askarteli tauluja, pujoittamalla lankaa nauloihin. Hienoilla ja erilaisilla väreillä, sekä nauloilla hän sai tehtyä jotain todella kaunista. Ihastuttava mies kerta kaikkiaan! Enni osti kauniin enkeli -taulun. Sitten vielä vallan mainio oli musiikki, joka kantautui torin hälinän joukosta. Muistatte varmaan Pelle-Hermanni -musiikin? Se soi iloisesti ja lystikkäästi ihmisten keskellä! Hymyilevä mies pyöritti suuren soittorasian kahvaa ja näin luotiin ihana markkina meininki. Mehän tietty kyylättiin tätä loistoi hetki ja tallennettiin se useampaan kuvaan. Todellakin nautittiin! Oi, lapset juoksi ja leikki. Ihmiset osti käsintehtyjä tavaroita. Kläpit (Ennin huom.: kläpit=lapset, koittakaa ymmärtää tuota lapin tyttöä:D ) laukko hattarat kourissa ja tikkarit suussa ja isät yritti kävellä puujaloilla. Pieniä ratsastajiakin nähtiin. Ihana paikka tulla viettämään koko perheellä kaunista sunnuntaipäivää. (Ennin huom.: Heidi, anteeks, milläs perheellä myö siellä oltiin? ;) )

Heidi ja Enni. :D

Lähdettiin ihan viimeisten joukossa pois. Taisi se olla meillekkin jo aika lähteä kun kojut alkoivat tyhjetä ja markkinaväki kaikota. Yhteensä 5h ja 30min oltiin sunnantai-retkellämme ja kyllä tuntui jaloissa. Ladattiin kuvat koneelle. Uskokaa tai älkää mutta Enni otti yli 800 kuvaa. Siihen on vaikea ite pystyä! Pienet Ennille ;) Nyt nukkumaan ja virkeinä seuraavaan viikkoon.


Tässä kuva yhdestä upeasta talosta.
Jos haluatte nähdä lisää, kysykää,
koska kuvia riittää! :D

Voikaahan hyvin ja palataanhan astiaan ;)


Terveisin turisti ja valokuvaaja,
Heidi ja Enni :D


ps. Huomasittehan - oikeesti, huomasittehan!?! - et kirjottaja vaihtu kesken tekstin Kouvolan tytöstä Lapin tyäreksi? ;)
4 kommenttia:

 1. OOOOOO!!! Tuon pehmolelukuvan etualan enkelinuket on aivan ihania! Tahdon semmosen! :)
  Klikkasin kauhulla tuota videolinkkiä odottaen sitä kamalaa Pelle Hermanni-musiikkia, mut sieltähän tulikin wanhojen tanssi -biisi :P Hihihih

  VastaaPoista
 2. Hahaha, aivan mahtavaa musiikkia! :D sai heti hymyn huulille. Mahtavia reissuja teillä.. :)

  VastaaPoista
 3. Sonja: Hih, hienoa kun uskalsit! ;) Sen wanhojen tanssi -biisin jälkeen tulee pieni osa Pelle Hermenni-musiikkia. Mutta eihän se nyt mithään kamalaa ole. Muistoja herättävää musiikkia :D Se ihana mies vielä nosteli hattua, kun ihmiset pysähty otteleen kuvia. Tottahan se nautti työstänsä siinä auringon paistaessa ;) Voipi olla, että jotain tuliaisia saisikko ;)

  VastaaPoista
 4. Ihana, Riikka! :D Pakko oli videoida:) Ja sit meil ei ollukaan siitä tyypistä ja kärrystä pelkkää kunnollista kuvaa, niin piti sitten tuo video laittaa:p Ja täähän on vasta alkua, kaikenmoisia suunnitelmia on tulevalle! :)

  VastaaPoista